Американски и афганистански военни бяха подложени на обстрел в Източен

...
Американски и афганистански военни бяха подложени на обстрел в Източен
Коментари Харесай

Обстрел над американски и афганистански военни в Източен Афганистан

Американски и афганистански военни бяха подложени на обстрел в Източен Афганистан, предадоха международните организации.

Обстрелът е почнал по време на взаимна интервенция на американски и афганистански сили в източната провинция Нангархар. " Оценяваме обстановката и ще съобщим повече информация, откакто я получим ", съобщи представител на силите на Съединени американски щати в Афганистан, представен от Асошиейтед прес.

Не е ясно дали нападението е дело на ислямистки бойци, заяви представител на афганистанските сили за сигурност. Засега няма коментар от страна на талибаните, предава Българска телеграфна агенция.

Възможно е нападението да се дължи на конфликт сред афганистански и задгранични сили по време на интервенция, или на тактическа неточност, съобщи Сохраб Кадери, член на провинциалния съвет на Нангархар, представен от Ройтерс.

Според източник от локалните сили за сигурност, представен от Франс прес, " афганистански боец откри огън " по американски военни навътре в казарма. Престрелката е траяла дълго, добави той.

Представител на афганистанското държавно управление посочи, че е допустимо да става дума за нахлуване, осъществено от " вътрешен човек ".

При нападението са ранени американски военни, оповестява АП, като отбелязва, че в провинцията има бойци както на талибаните, по този начин и на Ислямска страна. В момента Вашингтон води мирни договаряния с талибаните. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР