Американски генерал обяви плановете на Вашингтон да разположи ракети със

...
Американски генерал обяви плановете на Вашингтон да разположи ракети със
Коментари Харесай

Американски генерал обяви плановете на Вашингтон да разположи ракети със среден обсег в Азия

Американски военачалник разгласи проектите на Вашингтон да разположи ракети със междинен обхват в Азия. Съединени американски щати възнамеряват скоро да разположат ракети със междинен обхват в Азия, с цел да възпират Китай. Това съобщи командващият сухопътните сили на Съединени американски щати в Тихия океан военачалник Чарлз Флин в изявление за вестник „ Йомиури “ и няколко други медии.

„ Планираме да си сътрудничим със съдружници и сътрудници в [Индо-Тихоокеанския] район и скоро да разположим [такива ракети] в този район “, цитира го изданието. Той добави, че „ за Съединени американски щати е извънредно значимо да намерят метод да противодействат “ на модернизацията на ракетния потенциал на Китай.

Американски военачалник разгласи проектите на Вашингтон да разположи ракети със междинен обхват в Азия

Флин не даде съответни данни за типовете оръжия, датите на разполагане и плануваните места. В същото време вестникът допусна, че става дума за пускови установки Typhon, които разрешават изстрелването на крилати ракети Tomahawk и зенитни ракети SM-6.

Преди това, в сходство с наредбите на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, подписан сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати през 1987 година, Вашингтон не можеше да разполага балистични ракети с наземно изстрелване, крилати ракети и ракетни установки с обхват от 500 до 5500 км.. През 2019 година обаче Съединени американски щати се отдръпнаха от това съглашение.

Източник – „ Йомиури “/Превод:SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР