Американски екип от учени от университета в Тенеси направи интересни

...
Американски екип от учени от университета в Тенеси направи интересни
Коментари Харесай

Сарказмът може да ни убие

Американски екип от учени от университета в Тенеси направи забавни открития, които би трябвало да ни накарат съществено да се замислим за това по какъв начин се отнасяме към живота, към близките и към нас самите.

Оказва се, че да бъдеш подигравателен може да те убие. До подобен извод стигнали учените, откакто следили 2300 души, претърпели инфаркт.

В началото на изследването те измерили враждебността на всички благодарение на личностен тест, а по-късно пациентите били следени в продължение на 24 месеца. В края на двете години процентът на оживелите участници бил съпоставен с оценките на личността им и враждебността.
 Снимка 496437

Според учените характерът може да повлияе на сърцето, както посредством поведенчески, по този начин и посредством психически механизми. Циничните човеци нормално се отличават с нараснали равнища на адреналин, с холестерол и триглицериди над нормата. Това ги излага на нараснал риск от летален излаз след втори инфаркт.

И тъкмо противоположното, оптимизмът има директно въздействие върху здравето на сърдечно-съдовата система, като понижава стресовите хормони, пулса и кръвното налягане. А хората с позитивна настройка се хранят по-добре, вършат повече извършения и са по-малко склонни да пият и пушат.

„ Знаем, че преодоляването на навиците и метода на живот усъвършенстват вероятностите за пациентите с инфаркт и нашето изследване допуска, че смяната на враждебното държание може да даде позитивни резултати ", споделя доктор Трейси Витъри от университета в Тенеси, представен от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР