Американски дрон и два F-18 прелетяха над България. Стратегически американски

...
Американски дрон и два F-18 прелетяха над България. Стратегически американски
Коментари Харесай

Повече от 24 часа е изкарал във въздуха дронът Global Hawk при последния си полет над Черно море

Американски дрон и два F-18 прелетяха над България. Стратегически американски дронове RQ-4 Global Hawk интензивно събират разследваща информация за съветските сили в Крим и южна Украйна в последните седмици. Като полетите са зачестили в последно време, откакто се заприказва за украинска контраатака в посока на Херсон, оповестява. 

Съединени американски щати дават на Украйна тактическа разследваща информация и дроновете, летящи над Черно море се употребяват за събирането й.

Повече от 24 часа е изкарал във въздуха дронът Global Hawk при последния си полет над Черно море. Той е бил придружаван от два изтребителя F-18. Като съгласно данните на " Флайт радар " дронът е изхвърчал от италианската база " Сигонела " до Катания. 

Базирането на разследващите дронове RQ-4 Global Hawk в " Сигонела " стартира още през 2019 година като там има пет такива машини. Те са обща благосъстоятелност на страните-членки на НАТО и обезпечават разследваща информация за всички.

След излитането си от Италия, дронът минава над България и навлиза във въздушното пространство над Черно море. В продължение на денонощие той кръжи на юг от Крим като употребява основно българското и румънското въздушно пространство.

Дроновете RQ-4 Global Hawk са създадени от американската компания " Нортроп Груман " и цената на една численост е 170 млн. $. Те могат да презареждат във въздуха и са предопределени да събират разследваща информация от огромна височина. Базираните в Италия машини се употребяват интензивно още от началото на войната на Русия против Украйна през февруари. Като първите полети на дроновете счупиха върховете от консуматори, които проследяваха полетите им през " Флайт радар ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР