Американски биолози установиха, че неголеми представители на семейство акули чук

...
Американски биолози установиха, че неголеми представители на семейство акули чук
Коментари Харесай

Учени установиха интересен факт за диетата на вид акули

Американски биолози откриха, че неголеми представители на семейство акули чук могат освен да ловуват други жители на морските дълбини , само че и д а се хранят с водорасли, когато достъпът до различен тип храна е неосъществим , заяви Лайф.

Сега експертите се питат дали и други морски хищници не се хранят с водорасли.

Предишни проучвания на обособени типове морски хищници накараха учените да предположат, че акули инцидентно гълтам растителна храна и че организмът на хищните риби не получава хранителни субстанции от нея. Н ови проучвания на стомашно-чревния тракт у акули чук , уловени край брега на Флорида, обаче посочили, че хищниците предумишлено употребяват растителна храна.

Vegetarian sharks? The world's first omnivorous sea beasts have been found
— Newsweek (@Newsweek)
Оказало се, че в стомаха и черния дроб на множеството акули от типа се съдържа огромно количество химично вещество , с което учените т ретирали особено отгледаните за проучването водорасли.

Било открито, че о рганизмът на акулите може да усвои половината от съдържащите се във водораслите потребни субстанции и че при увеличение на употребяваната храна е допустимо морски хищници да се трансфорат във " вегетарианци ".
Vegetarian Sharks? First Omnivorous Species Discovered Off US Coast
— editor (@endigest)

Резултатите от проучването са оповестени в Proceedings of the Royal Society B.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР