Американски астрофизици изчислиха за пръв път колко светлина и топлина

...
Американски астрофизици изчислиха за пръв път колко светлина и топлина
Коментари Харесай

Американски астрофизици откриха неизвестен източник на енергия в Млечния път

Американски астрофизици пресметнаха за пръв път какъв брой светлина и топлота ражда ядрото на Млечния път и откриха в неговата външна страна сила с незнайна природа, оповестиха от Embry-Riddle Aeronautical University . Иследването е на доцент Матю Хафнър и екипът му измерил какъв брой мощно е йонизирана междузвездната материя в другите райони на ядрото на Млечния път.

От една срана се оказало, че в центъра на галактиката ни основни източници на сила се оказали младите звезди. От друга - учените открили, че в покрайнините на ядрото на Млечния път атомите на водорода и на другите детайли се йонизирали от незнаен източник на сила, чиято природа е неразбираема на астрофизиците. Спектърът на направеното от тях лъчение доста приличал на светенето, подбудено от необикновен клас обекти - Liner галактиките.

Дали това е демонстрация на тъмна сила? 

От години астрономите следят странни феномени главно към рискови обекти - свръхнови и черни дупки. Терминът " тъмна сила " поражда през 1998 година, когато астрономи откриват, че следените свръхнови са по-тъмни от предстоящото. Определението „ тъмна “ е обещано, защото няма известно за в този момент физическо пояснение за нейното естество.
 
Обикновената материя и тъмната материя съставляват единствено 30% от сериозната компактност – това, което е належащо, с цел да съществува вселената. Останалите 70% учените назовават тъмна сила. Общата доктрина на относителността изисква спомагателните 70% да бъдат формирани от енергиен съставен елемент с огромно негативно налягане. Природата на тази тъмна сила остава една от най-големите загадки към този момент. 

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР