Американски апелативен съд сне ограниченията за всякакви публични коментари от

...
Американски апелативен съд сне ограниченията за всякакви публични коментари от
Коментари Харесай

След решение на съда Тръмп ще може да се коментира публично делото срещу себе си

Американски апелативен съд сне рестриктивните мерки за всевъзможни обществени мнения от страна на участниците във федералния развой против Доналд Тръмп за хипотетичните му противозаконни опити да манипулира в своя изгода резултатите от президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година, до момента в който не бъде взето решение по жалбата на някогашния президент, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

През октомври Таня Чъткан, съдията по федералния развой, чието начало е планувано за 4 март във Вашингтон, наложи редица ограничавания върху обществените мнения по адрес на прокурори, правосъдни чиновници и очевидци по делото, засягащи както обвиняването, по този начин и отбраната.

Действието на тези ограничавания беше спряно за малко след обжалване от страна на юристите на Доналд Тръмп, след което беше възобновено на 29 октомври, откакто бяха изслушани причините и на двете страни.

В четвъртък вечерта Тръмп подаде нова тъжба до Федералния апелативен съд на окръг Колумбия, който удовлетвори настояването му за прекъсване на действието на рестриктивните мерки до изговаряне на съда по делото и насрочи чуване за 20 ноември.

Съгласно ограничаващото решение на арбитър Чъткан, чието деяние към този момент е спряно, бяха неразрешени изказванията против прокурори и евентуални очевидци по делото. В предишното Доналд Тръмп е наричал специфичния прокурор Джак Смит, който повдигна обвиняването против него по това дело, " умоповреден лунатик " и " разбойник ", отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР