Американската звезда Микаела Шифрин има класата не само да подобри

...
Американската звезда Микаела Шифрин има класата не само да подобри
Коментари Харесай

Вон: Шифрин може да спечели и 100 победи

Американската звезда Микаела Шифрин има класата освен да усъвършенства върха по победи в историята на Световната купа по ски алпийски дисциплини, само че и да стане първата със 100 триумфа, съгласно някогашните митове в спорта Линдзи Вон и Мария Хьофл-Рийш.

27-годишната Шифрин изравни върховото достижение при дамите от 82 победи на Линдзи Вон, откакто победи в гигантския слалом в Кранска Гора (Словения) в неделя, само че пропусна шанса си да го усъвършенства нощес, когато остана втота след Петра Влъхова (Словакия) в нощния слалом във Флахау (Австрия).

Шифрин ще има доста благоприятни условия да усъвършенства върха при дамите до края на сезона и най-вероятно да мина върховото достижение в историята от 86 победи на Световната купа, реализирано от шведската легенда Ингемар Стенмарк.

Линдзи Вон и нейната дългогодишна немска съперничка Хофл-Рийш, и двете трикратни олимпийски шампионки и някогашни носителки на Световната купа, имат вяра, че Шифрин е допустимо да реализира доста повече.

" Вярвам, че тя може да завоюва доста, доста повече. Мисля, че 100 победи не са невъзможни. Само би трябвало да остане здрава и стимулирана, само че имам вяра, че това не е проблем за Микаела Шифрин ", сподели Вон пред австрийската телевизия ORF.

Хофл-Рийш съобщи пред немския ефирен оператор BR, че 100 победи за Шифрин са " в рамките на вероятното ", тъй като тя е " безусловно знамение " и " гений на века ".

" Тя е една от най-трудолюбивите, в случай че не и най-трудолюбивите на пистата ", добави Хьофл-Рийш и има " още няколко години пред себе си ".
 Шифрин изравни върха на Вон след унищожително каране в Кранска гора Шифрин изравни върха на Вон след унищожително каране в Кранска гора
Шифрин завоюва първата си победа за Световната купа на 17 години през декември 2012-а, а 82-ата пристигна малко повече от 10 години по-късно в нейното 233-о съревнование. Тя има осем победи този сезон и до момента не получавала съществени травми в кариерата си.
 Постиженията на Шифрин след триумфа в Кранска гора Постиженията на Шифрин след триумфа в Кранска гора
Линдзи Вон записа 82-а победа в своето 391-о съревнование в кариерата на 33-годишна възраст, 13 години след първия й старт. 86-ата и последна победа на Стенмарк пристигна в 228-ото от неговите 230 надпревари, когато той беше на 32 години, повече от 14 години след първия му триумф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР