Американската зенитноракетна система Patriot ще получи израелска зенитна ракета, съобщи

...
Американската зенитноракетна система Patriot ще получи израелска зенитна ракета, съобщи
Коментари Харесай

„Три пъти по-евтино“: Американската система за ПРО Patriot ще получи израелска зенитна ракета

Американската зенитноракетна система Patriot ще получи израелска зенитна ракета, заяви изданието topwar.ru с позоваване на Breaking Defense. Очаква се първите проби да се проведат преди края на 2021 година.
Американската компания Raytheon и израелският Rafael са работили дружно за адаптиране на ракетата-прехващач SkyCeptor към израелската система за ПРО Sling of David (Прашката на Давид) за изстрелване от системата ЗРК Patriot. Компаниите възнамеряват да проведат демонстрационни проби на новия прехващач до края на тази година, съгласно ръководителя на отдела за зенитна и противоракетна защита към „ Рафаел " Пини Юнгман.
Декларираната цел на сходна рационализация на американската система ЗРК Patriot е разширение на обсега на задачите, които комплексът по-рано не е могъл да прехване „ по стопански аргументи “. Предполага се, че израелската ракета, приспособена към американския комплекс, ще направи провалянето на въздушните цели три пъти по-евтино от личната си ракета Patriot, което в допълнение ще докара до „ универсалността “ на системата за ПРО.
Универсалната системата за ПРО и Противовъздушна отбрана Patriot е способна да открива цели на дистанции до 180 километра, като по едно и също време наблюдава до 125 цели и обезпечава едновременен обстрел до шест. Височината на прехвата е от 60 метра до 24 км.
През 2019 година системата Patriot не се появи от най-хубавата страна, като не съумя да открие и отблъсне офанзивата на безпилотен аероплан против петролните предприятия на Саудитска Арабия. Според topwar.ru, в съветското министерство на защитата този „ случай “ беше пояснен с обстоятелството, че действителните благоприятни условия на американския ЗРК не подхождат на заявените характерности и ниската успеваемост на битката с малоразмерни въздушни цели и крилати ракети.
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР