Американската верига магазини Target ще затваря всяка година в Деня

...
Американската верига магазини Target ще затваря всяка година в Деня
Коментари Харесай

Американска търговска верига се отказва от Деня на благодарността

Американската верига магазини Target ще затваря всяка година в Деня на благодарността, започвайки още от в този момент. За първи път сходен ход бе подхванат предходната година поради пандемията от COVID-19, само че в този момент той е на път да се трансформира в традиция.

„ Това, което стартира като краткотрайна мярка, провокирана от пандемията, в този момент е нашият нов стандарт “, разяснява основният изпълнителен шеф Брайън Корнел в записка до чиновниците, представен от CNN.

По думите му решението тази политика да стане непрекъсната е пристигнало след посещаване в обектите на Target предходната седмица в Ню Йорк и Ню Джърси. Служители са споделили на Корнел, че са се радвали, че са могли да останат у дома за Деня на благодарността.

Заради пандемията предходната година и други колоси затвориха порти, в това число Best Buy и Walmart. Те също няма да работят за Деня на благодарността в този момент.

Изявлението на Target е единствено още един знак по какъв начин се трансформира празничният шопинг в Съединени американски щати, който всекидневно е белязан от няколко огромни дни. През последните години обаче търговците започват с преференциалните предложения по-рано през сезона, което им оказва помощ да избегнат смазващото търсене и натоварването в магазините и мрежите за доставка.

Затварянето в Деня на благодарността сътвори напрежение сред търговците на дребно и бранителите на труда през годините, изключително откакто доста работодатели отвориха порти на празника, с цел да подсилят Черния петък. Критиците настояват, че вместо това служащите би трябвало да са вкъщи със фамилиите си.

Общественият напън по тематиката обаче последователно избледня, откакто групите за отбрана на правата на служащите се концентрираха върху други въпроси, в това число минималната работна заплата, компенсациите и графиците.

Някои щати не разрешиха отварянето на огромни магазини на Деня на благодарността. През 2016 година законодател от Калифорния предложи закон, който би изискал някои компании да заплащат двойно за работа на Деня на благодарността, само че той не бе признат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР