Американската уранова индустрия трябва да получи 2,7 милиарда долара, според

...
Американската уранова индустрия трябва да получи 2,7 милиарда долара, според
Коментари Харесай

Белият дом поиска $2,7 млрд. за покупки на уран, за да намали зависимостта от Русия


Американската уранова промишленост би трябвало да получи 2,7 милиарда $, съгласно проектобюджета на Съединени американски щати за фискалната 2025 година, която ще стартира през октомври.
Финансирането, поискано от Белия дом, е част от по-широкия проект на администрацията на президента Джо Байдън за закупуване на обогатен уран непосредствено от локални производители и понижаване на зависимостта от вноса на уран от Русия.

„ Бюджетът планува настояването на администрацията за 2,7 милиарда $ в допълнение финансиране за придобиване на нискообогатен уран и първокачествен нискообогатен уран “, се споделя в документа, представен от международните медии.

Заедно с дълготрайна възбрана за техния импорт от Русия, тези ограничения биха довели до обилни вложения в частния бранш и биха дали нов подтик на обогатяването на уран в Съединени американски щати, както и понижаване на актуалната взаимозависимост от съветския импорт: това регистрира 20% от нискообогатения уран, употребен в гражданските реактори на АЕЦ “, се изяснява в плана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР