Американската технологична компания Apple заяви, че е приела исканията на

...
Американската технологична компания Apple заяви, че е приела исканията на
Коментари Харесай

Apple прие изисквания на ЕС за стрийминг на музика, но намери начин да запази таксите си

Американската софтуерна компания Apple съобщи, че е приела настояванията на Европейския съюз да спре да пречи на приложенията за стрийминг на музика да осведомят потребителите за покупко-продажби отвън нейния магазин за приложения App Store, макар че въпреки всичко ще начислява такса за тези продажби, съобщи Блумбърг.

Производителят на iPhone от Купертино, Калифорния, съобщи, че приложенията за стрийминг на музика в неговия App Store в Европа към този момент могат да включват връзка към уеб страницата на разработчика, информирайки потребителите за различни способи за закупуване на абонаменти. Съобщението пристигна, откакто на компанията беше наложена санкция от 1,8 милиарда евро от брюкселските регулатори за ограничение на конкуренцията.

В същото време обаче Apple съобщи, че има намерение да начисли комисионна от цели 27% върху продажбите на приложения, направени на уеб страница на разработчици, откакто консуматор е кликнал върху външна връзка от приложение и е направил покупка в границите на седем дни – ход, който може да провокира съпротива от страна на жалбоподателите
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР