Американската технологична компания Apple отчете рекордно представяне за третото си

...
Американската технологична компания Apple отчете рекордно представяне за третото си
Коментари Харесай

Apple отново разби прогнозите на Уолстрийт

Американската софтуерна компания Apple регистрира рекордно показване за третото си фискално тримесечие, надминавайки доста прогнозите на Уолстрийт, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията записва доходи от 81,41 милиарда $ за тримесечието от април до юни, което съставлява растеж от 36% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Очакванията на анализаторите бяха за доходи от 73,30 милиарда $. Печалбата на компанията за същия интервал е повишена с 93% на годишна база до 21,7 милиарда $.

Силните резултати на компанията се дължат главно на продажбите на 5G моделите на iPhone и на приходите от абонаментните услуги Apple. Само продажбите на iPhone са нарастнали с 50% на годишна база, като приходите от тях са достигнали 39,57 милиарда $ при предстоящи 34,01 милиарда $.

Приходите от услуги, където маржовете са най-високи, са нарастнали с 33% през последното тримесечие по отношение на същия интервал на годината, достигайки 17,48 милиарда $. Прогнозата на специалистите бе за доходи от 16,33 милиарда $.

Продажбите на Mac и iPad са нарастнали надлежно със 16% и 12% на годишна база. Приходите от продажбите на Mac компютри са генерирали доходи от 8,24 милиарда $, а продажбите на таблетите iPad – 7,37 милиарда $.

Приходите от „ други артикули “, където влизат Apple Watch, AirPods и други аксесоари, са достигнали 8,76 милиарда $, което е 40% растеж на годишна база.

Въпреки мощните резултати за последното тримесечие, финансовият шеф на Apple Лука Маестри съобщи, че компанията чака по-малко от 36% растеж през тримесечието до септември.

Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук сподели в диалог с анализатори, че компанията продължава да изпитва усложнения с доставките, свързани с дефицита на чипове, и че това може да се отрази на продажбите на смарт телефоните iPhone и таблетите iPad през идващото тримесечие.

Компанията още веднъж записа мощно показване в така наречен „ огромен китайски район “, който включва континентален Китай, Хонконг и Тайван,. Там компанията е генерирала доходи от 14,76 милиарда $, което е 56% растеж на годишна база.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР