Американската Tapestry Inc., която притежава марките Coach, Kate Spade и

...
Американската Tapestry Inc., която притежава марките Coach, Kate Spade и
Коментари Харесай

Голямата мода става все по-голяма: Michael Kors, Jimmy Choo и Versace с нов собственик

Американската Tapestry Inc., която има марките Coach, Kate Spade и Stuart Weitzman, купува Capri Holdings, притежател на стилните къщи Michael Kors, Jimmy Choo и Versace, за 8.5 милиарда $, оповестиха двете компании в взаимно прессъобщение.

Голямата мода става още по-голяма посредством поредност от придобивания, до момента в който американските играчи търсят повече въздействие в Европа, написа Washington Post. Сделката слага Tapestry в по-добра позиция да направи тъкмо това в битката с съперници като LVMH и Kering.

Комбинацията от Coach, Kate Spade и Stuart Weitzman дружно с Versace, Jimmy Choo и Michael Kors основава нова мощна световна първокласна къща “, сподели основният изпълнителен шеф на Tapestry в изказване.

Tapestry ще заплати 57 $ за акция на Capri, което е 65% повече от цената на затваряне на компанията в сряда.

„ Сделката ще сплоти шест допълващи се марки с световен обсег “, се споделя в прессъобщението.

Комбинираните продажби на Tapestry и Capri през предходната фискална година надвишиха 12 милиарда $, с поправени оперативни доходи от към 2 милиарда $.

Очаква се сливането на двете компании да генерира спестявания от над 200 милиона $ през трите години след затварянето посредством понижаване на транзакционните разноски и възстановяване на успеваемостта на веригата за доставки.

Бордовете на шефовете на Tapestry и Capri са одобрили договорката и чакат да я приключат през календарната 2024 година.

Купуването на Capri е стратегически ход за Tapestry на доста равнища.

Нийл Сондърс, ръководещ шеф на GlobalData, сподели, че придобиването ще „ сътвори американски фешън колос, който, въпреки и да не е толкоз влиятелен или огромен като европейските си сътрудници, ще има доста въздействие на пазара на първокласни артикули “.

Луксът е изправен пред нещо като закъснение, изключително на северноамериканския пазар, където потребителите, даже в края на пазара с по-високи приходи, стартират да лимитират разноските “, сподели Сондърс.

„ Това оказа напън върху Tapestry и Capri, като и двете в този момент гледат към интернационалните пазари, с цел да подтикват растежа. “

Френският първокласен конгломерат Kering реализира договорка през юли за закупуването на 30% от италианската фешън къща Valentino за 1.7 милиарда евро от катарската капиталова компания Mayhoola.

Междувременно LVMH закупи известната компания за бижута Tiffany през 2021 година след разногласия сред двете компании по отношение на съглашението.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР