Американската спринтьорка Деаджа Стивънс е наказана за 18 месеца заради

...
Американската спринтьорка Деаджа Стивънс е наказана за 18 месеца заради
Коментари Харесай

Американска спринтьорка наказана за 18 месеца заради пропуснати допинг тестове

Американската спринтьорка Деаджа Стивънс е осъдена за 18 месеца поради пропуснати три допинг тест и няма да може да взе участие на олимпийските игри в Токио през идната годиана. 25-годишната Стивънс не е била открита от проверяващите за три допинг инспекции през 2019 година в Орегон и Западен Холивуд.

Три нарушавания на местонахождението в границите на една година могат да доведат до наказване. Забраната на американката ще стартира със задна дата от 17 февруари 2020-а и ще приключи дни след плануваната гала по закриването на отсрочената олимпиада в Токио през август 2021 година.

Стивънс се оправда с проблеми с телефона си, защото антидопинговите чиновници не са съумели да се свържат с нея при две от пропуснатите визити, съгласно оповестеното решение от дисциплинарното чуване. Един път телефонът й бил без батерията за една нощ, а различен път тя е сменила номера си, с цел да избегне тормоз от незнайно лице. Американката може да апелира наказването пред Спортния трибунал в Лозана.

Стивънс, която е специалистка на 200 метра, приключи седма на финала в дисциплината на олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 и пета на международното състезание в Лондон 2017. Тя е и шампионка на Съединени американски щати на 200 метра от 2017 година. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР