Американската социална мрежа Туитър вече не предприема действия срещу разпространението

...
Американската социална мрежа Туитър вече не предприема действия срещу разпространението
Коментари Харесай

Туитър спира да налага санкции за невярна информация за Ковид


Американската обществена мрежа " Туитър " към този момент не подхваща дейности против разпространяването на погрешна или подвеждаща информация по тематиката за ковид, откакто беше добита от милиардера Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,, съобщи ДПА.

Съответните ограничения бяха анулирани на 23 ноември, се споделя в известие, оповестено в блога на компанията, написа Българска телеграфна агенция.

През 2020 година " Туитър " вкара правила, с които да спре разпространяването на погрешна информация за ковид и имунизациите. Компанията се аргументира с заплахата хората да бъдат подведени да употребяват ненаучни способи за лекуване или да се откажат от имунизация.

Заради нарушавания на въпросните разпореждания бяха отстранени повече от 100 000 поста и блокирани над 11 000 акаунта в " Туитър ".

Тези дейности провокираха вълна от рецензии, най-вече от крайнодесния политически набор в Съединени американски щати, отбелязва ДПА. 

Самият Мъск неведнъж е омаловажавал пандемията. Той подлагаше на критика локдауните, които на моменти водеха до прекъсване на производството в главния цех за електрически автомобили на компанията му " Тесла ". 

Петдесет и една годишният милиардер призна, че два пъти се е заразявал с новия ковид. 

В момента е в ход огромен развой на възобновяване на блокирани сметки в " Туитър ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР