Американската прокуратура поиска да бъдат конфискувани 5,4 милиона долара от

...
Американската прокуратура поиска да бъдат конфискувани 5,4 милиона долара от
Коментари Харесай

САЩ готвят конфискация на 5,4 милиона долара от руски олигарх

Американската прокуратура изиска да бъдат иззети 5,4 милиона $ от банкова сметка в Съединени американски щати на съветския предприемач Константин Малофеев, съобщи Ройтерс. Вашингтон включи Малофеев в листата си със наказания в края на 2014 година,  тъй като счита, че той финансира сепаратистите в Източна Украйна и Крим.

Федералните прокурори в Ню Йорк показват, че конфискуването на парите е правомерно, тъй като Малофеев се е опитал да ги трансферира на собствен бизнес сътрудник в нарушаване на американските наказания.

Според обвиняването през март 2014 година Малофеев е употребявал фиктивна компания на Сейшелските острови, с цел да влага 10 милиона $ в акции в тексаската банка " Стратеджик гроут банкорп “  (Strategic Growth Bancorp). На идната година той е продал фиктивната компания за един $ на неназован гръцки бизнес сътрудник, като съглашението е било подписано със задна дата - юли 2014 година, когато глобите към момента не са били наложени.

Банката в Тексас обаче е траяла да смята Малофеев за притежател на акциите и е алармирала министерството на финансите за дейностите му.

Прокурорите настояват, че акциите на Малофеев са били конвертирани в пари в брой и подадени в блокирана сметка, когато през 2016 година " Стратеджик гроут банкорп “ се слива с основаната в Денвър " Сънфлауър банк " (Sunflower Bank). 

През март американското министерство на правораздаването сътвори федерална работна група " Клепто кепчър “ ( " KleptoCapture " ), която е ангажирана с изпълняването на глобите против финансите на съветски олигарси, с цел да бъде засилен натискът против Русия за преустановяване на нашествието ѝ в Украйна. В резултат на това бяха издадени заповеди за конфискуване на яхти и самолети, благосъстоятелност на хора, за които има съмнения, че са свързани с съветския президент Владимир Путин.

Освен това американската прокуратура повдигна обвинявания и на няколко руснаци и разнообразни техни сътрудници от Съединени американски щати и Европа за нарушение на глобите.

Самият Малофеев беше упрекнат през март в заобикаляне на глобите и потребление на съучастници за скрито придобиване на медии в цяла Европа.     
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР