Американската космическа агенция НАСА сключи договори с четири компании за

...
Американската космическа агенция НАСА сключи договори с четири компании за
Коментари Харесай

НАСА купува материал от Луната за $1

Американската галактическа организация НАСА подписа контракти с четири компании за събиране на проби от Луната за сумата от 1 до 15 000 $ - най-ниските цени, които имат за цел да слагат начало на бъдеща употреба на галактически запаси от частния бранш, осведоми Агенция Франс Прес.
 Събирайте скали от Луната за нас, изиска НАСА от частни компании
Събирайте скали от Луната за нас, изиска НАСА от частни компании

Договорът няма да включва стъпване на Луната

Мисля, че е удивително, че можем да купим лунен реголит от четири компании за общо 25 001 $ , разгласи Фил Макалистър, шеф по развиване на комерсиалните галактически полети в НАСА.

Договорите са с Lunar Outpost от Голдън, Колорадо, за 1 $, ispace Japan от Токио за 5000 $, ispace Europe от Люксембург за 5000 $ и Masten Space Systems от Калифорния за 15 000 $.

Компаниите възнамеряват да съберат материали по време на планувани задачи на Луната през 2022 и 2023 година Фирмите ще съберат малко количество реголит от Луната и ще дават на НАСА събрания материал. Космическата организация ще е единственият притежател на материала като част от програмата Artemis.

Съгласно програмата НАСА възнамерява да изпрати мъж и жена на Луната до 2024 година и да сложи основата на изследване и възможна задача до Марс.

Мисиите на Луната ще бъде от решаващо значение за тези до Марс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР