Американската космическа агенция НАСА разпространи уникални кадри на опустошителния ураган

...
Американската космическа агенция НАСА разпространи уникални кадри на опустошителния ураган
Коментари Харесай

Вижте как изглежда убийственият ураган „Ирма“ от Космоса

Американската галактическа организация НАСА популяризира неповторими фрагменти на опустошителния вихър „ Ирма “, снимани от Космоса. Бурята мина през Карибския басейн, като аргументи голям брой вреди и лиши живота на 14 души, и се чака да удари Флорида. Според шефа на американската федерална избавителна работа Ирма ще „ опустоши “ Флорида или прилежащите щати, оповестява Българска национална телевизия.


Петдесетте хиляди поданици на отвъдморската английска територия Търкс и Кайкос претърпяха за пръв път вихър от 5-та категория. Постройките на островите и дърветата бяха съвсем изцяло унищожени. Ураганът мина през остров Свети Вартоломей и Хаити. В момента той се насочва към Куба, Насау, Бахамите и Флорида. Очаква се най-тежко да бъдат ударени Източна и Централна Куба.


Около 500 000 души бяха осведомени от управляващите, че би трябвало да изоставен южната част на Флорида. Ураганът „ Ирма “, който към този момент е четвърта категория, ще премине през щата в неделя. Американската национална метеорологична работа, съобщи че се чака поривите напразно през уикенда да доближат 270 километра в час.


Според Червения Кръст до този миг „ Ирма “ е повлияла на живота на 1 млн. и 200 хиляди души, като това число може да нарасне до 26 милиона. Нарастват и терзанията, че може да се разпространят болести в регионите, където има проблем с питейната вода.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР