Американската корпорация за онлайн услуги Google е разработила 60-дневна стратегия,

...
Американската корпорация за онлайн услуги Google е разработила 60-дневна стратегия,
Коментари Харесай

Google е разработил лобистки план за неутрализиране на новите правила на ЕС

Американската корпорация за онлайн услуги Гугъл е създала 60-дневна тактика, с която да обезврежда напъните на Европейския съюз да вкара повече правила за огромните софтуерни компании. Стратегията е включвала присъединяване на американски лобисти, съобщи Ройтерс.

Документът обаче е изминал от централата на компанията и е достигнал до медиите и европейския комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон. В авансово уречен телефонен диалог изпълнителният шеф на Alphabet, компанията-майка на Гугъл, Сундар Пичай се е извинил на комисар Бретон за този документ, оповестиха от Еврокомисията.

Пичай е декларирал, че нито е одобрявал, нито е виждал въпросната тактика, преди тя да доближи до медиите и надлежно до Бретон.

Инцидентът удостоверява слуховете за засилено лобиране от страна на софтуерните колоси против обсъждащите се ограничения на Европейски Съюз, които целят да лимитират пазарната им мощност и да засилят конкуренцията на пазара.

„ Интернетът не може да бъде като Дивия запад – по тази причина ще въведем ясни и транспарантни правила, прогностична среда и уравновесени права и отговорности “, е споделил Бретон по време на диалога.

Очаква се на 2 декември Бретон дружно с еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер да разгласят нови правила за цифровите услуги и за цифровите пазари. В тях ще е разказано какво е разрешено и какво – не за основните  софтуерни корпорации като Гугъл, Фейсбук и други.

През последните три години Еврокомисията наложи санкции за 8,25 милиарда евро на Гугъл за корист с господстващо състояние на пазара, с което търсачката постанова своята услуга за сравняване на пазарни цени и операционната си система за мобилни апарати Android.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР