Американската корпорация Джонсън енд Джонсън (Johnson & Johnson) обяви, че

...
Американската корпорация Джонсън енд Джонсън (Johnson & Johnson) обяви, че
Коментари Харесай

Джонсън & Джонсън обяви, че изтегля бебешката си пудра с талк от пазара в целия свят

Американската корпорация " Джонсън енд Джонсън " (Johnson & Johnson) разгласи, че през идната година стопира продажбите в целия свят на бебешка пудра, която съдържа талк, предадоха международните организации.  

Производителят на здравни артикули заяви, че се преориентира напълно към предлагането на бебешка пудра на основата на царевично нишесте, каквато към този момент се продава в няколко страни.

" Джонсън енд Джонсън " стопира продажбите на бебешка пудра с талк в световен мащаб повече от две години, откакто ги приключи в Съединени американски щати и Канада. Това стана на фона на хиляди правосъдни каузи, заведени от консуматори с претекст, че продуктът съставлява заплаха за здравето, отбелязва Ройтерс.

Срещу корпорацията са заведени към 40 300 правосъдни каузи, в които ищците настояват, че нейните артикули с талк съдържат азбест и са предизвикали рак на яйчниците на хиляди дами в продължение на десетките години, през които са създавани, осведоми Българска телеграфна агенция.

Съдебно жури от американския щат Мисури през 2018 година постанови, че компанията би трябвало да изплати 4,7 милиарда $ компенсации на 22 дами. Те упрекват корпорацията, че са се разболели от рак на яйчниците, защото тя е употребила азбест в свои артикули с талк, в това число в такива, които са предопределени за бебета.

" Джонсън енд Джонсън " твърди в сигурността на продуктите си, базирайки се на " десетилетия самостоятелни научни проучвания, осъществени от медицински специалисти от целия свят ".

" Те потвърдиха, че бебешката пудра на " Джонсън " с талк е безвредна, не съдържа азбест и не предизвиква рак ", се споделя в изказване на корпорацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР