Aмериканската компания за цифрови разплащания Ripple работи с 61 японски

...
Aмериканската компания за цифрови разплащания Ripple работи с 61 японски
Коментари Харесай

Японските банки се съюзиха с Ripple, развиват нова система за разплащания

Aмериканската компания за цифрови разплащания Ripple работи с 61 японски банки върху приложение, което ще даде опция на клиентите да правят парични преводи неотложно и непрекъснато, като част от най-новите старания за използване на технологията блокчейн в региона на финансите.

Мобилното приложение ще разреши на потребителите да изпращат средства на други банкови сметки в страната. Бета тестването ще ще стартира идващия месец, а 3 от банките - SBI Sumishin Net Bank, Suruga Bank и Resona Bank - имат упоритостта да пуснат услугата на клиентите още през тази година.

Ripple към този момент работи с банки в други страни, с цел да преработи метода на обработка на заплащанията. Счетоводната технология блокчейн, която е в основата на Bitcoin и други криптовалути, е считана за евентуален метод за следене на транзакциите в редица промишлености.

В Япония банките и управляващите имат предпочитание да възприемат финансови технологии, с цел да подобрят успеваемостта, защото високите разноски и ниските лихви понижават рентабилността.

Приложението MoneyTap ще сътвори " по-бързи, по-безопасни и по-ефективни " заплащания, съобщи Такаши Окита, изпълнителен шеф на взаимно дружество сред Ripple и компанията-майка на една от банките - SBI Holdings. Според сегашната система на Япония паричните преводи нормално се обработват единствено от банките през делничните дни до към 3 часа следобяд.

Япония неотдавна промени закона, с цел да изиска от банките да работят с регистрирани трети страни, които се стремят да се свързват със сметките на клиентите им, като употребяват технологията за интерфейс за програмиране на приложения.

Приложението ще употребява тези по този начин наречени отворени API връзки, с цел да трансферира пари сред банкови сметки, съобщи Еми Йошикава, шеф на взаимните партньорства в Ripple.

Други банки в консорциума ще вкарат приложението на своите клиенти през идващите 3-4 години. Докато софтуерът е фокусиран върху вътрешните прехвърляния, групата ще се стреми да разшири обсега си и към трансграничните заплащания и междубанковите разплащания в бъдеще, добави Йошикава.

Resona Bank има за цел да " способства за повишение на безкасовите заплащания, като в това време усъвършенства удобството на клиентите и понижи разноските за обществото ", сподели Йоичиро Хигучи, началник в банката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР