Американската компания за споделено пътуване Uber Technologies Inc. е прикрила

...
Американската компания за споделено пътуване Uber Technologies Inc. е прикрила
Коментари Харесай

Uber е прикрила мащабна кражба на лични данни

Американската компания за споделено пътешестване Uber Technologies Inc. е прикрила хакерска офанзива, която е засегнала 57 милиона от нейните клиенти и водачи, оповестява Би Би Си.

Компанията е платила 100 000 $ на хакери, с цел да изтрият данните за пробив в сигурността от 2016 година.

По информация на Bloomberg, някогашният основен изпълнителен шеф на Uber Травис Каланик е знаел за хакерската атака.

Хакерите са получили достъп до 57 милиона имена, имейли и телефонни номера, признават от Uber. В това число влизат и номерата на шофьорските книжки на 600 000 американски водачи, които работят с компанията.

Въпреки че компаниите в Съединени американски щати са задължени да оповестяват на регулаторите за хакерски офанзиви, от Uber са решили да запазят случилото се в загадка. Сега от компанията показват, че стартират следствие, което да разкрие за какво управляващите и жертвите на хака не са били предизвестени.

За хакерската атака заяви самият основен изпълнителен шеф Дара Хосровшахи, представен от Ройтерс и ТАСС. През август той размени на поста съоснователя на Uber Травис Каланик, подал оставка през юни, напомня Българска телеграфна агенция. " Нищо от това не биваше да се случва и няма да се извинявам ", написа новият шеф в блог.

В резултат на новината, шефът по сигурността в Uber Джо Съливан напусна бизнеса.

Кибератаката е следващият проблем за Uber на фона на изказванията за полови похищения, делото за кражба на комерсиална загадка и множеството федерални наказателни следствия, чиято връхна точка бе напускането на Каланик, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР