Американската компания за онлайн плащания PayPal иска да придобие социалната

...
Американската компания за онлайн плащания PayPal иска да придобие социалната
Коментари Харесай

PayPal иска да купи Pinterest, цената може да е 45 млрд. долара

Американската компания за онлайн заплащания PayPal желае да придобие обществената мрежа за шерване на фотоси и музи за занимания Pinterest. Идеята на PayPal е посредством обществената мрежа да усили наличието си в онлайн извършването на покупки, като съгласно източници на Reuters възможната цена на договорката би била 45 милиарда $, а договорката ще бъде приключена до 8 ноември. Тази договорка би била и най-голямото придобиване на обществена мрежа, като би изпреварила това на LinkedIn от Microsoft за 26 милиарда $ през 2016 година

Според източници на Wall Street Journal обаче, договарянията са още в начален стадий и е прекомерно рано да се приказва за договорка. През септември PayPal купи японската компания за разсрочени заплащания онлайн Paidy за 2.7 милиарда $. Това би било следващата договорка в Съединени американски щати тази година, като съгласно данни на анализаторската компания Dealogic досега през 2021 година са приключени сливания и придобивания за над 2 трлн. $.
Промяна на модела
PayPal е в развой по смяна на част от бизнеса си, като с изключение на онлайн заплащанията, които донесоха известността на компанията, тя се цели в това да стане дестинация за онлайн извършване на покупки. Pinterest влиза в този модел поради възходящата наклонност консуматори да купуват неща, които са видяли в обществени мрежи, непосредствено от тях. Голямо въздействие за развиването на този метод на извършване на покупки имат инфлуенсърите, чиято публика е подготвена да купува множеството неща, които им се популяризират. Pinterest е обществена мрежа, в която доста актьори, занаятчии и производители качват фотоси или вършат цели табла от фотоси с продуктите си, а вероятно въвличане на PayPal би направило допустимо закупуването им непосредствено от обществената мрежа. " Социалната търговия се разраства в Съединените щати и към момента никой не я е спечелил. Така че вместо да се изправи против Amazon, PayPal залага на друг тип модел на извършване на покупки ", съобщи пред Reuters анализаторът за електронна търговия на Marketplace Pulse Джо Казюкенас.

Изпълнителният шеф на PayPal Дан Шулман съобщи на конференция предишния месец, че компанията му има проект по какъв начин да се трансформира в онлайн дестинация. " Имаме голяма пътна карта към наборите от принадлежности за извършване на покупки. Много съм разчувствуван от ранните резултати и от това, което можем да създадем, когато станем нещо като дестинация ", сподели той. Силното показване на компанията му през пандемията оказва помощ за реализирането на цялостния й капацитет от позиция на придобивания. Акциите на услугата за онлайн заплащания са се покачили с 36% в последната година, което дава оценка на цената на компанията от 320 милиарда $. Големите финансови средства на PayPal вършат допустимо разширението на бизнес модела на компанията посредством придобивания, като с изключение на Paidy, купи и Honey Science за 4 милиарда през 2019 година и услугата за връщане на купени артикули Happy Returns през май.

Pinterest имаше мощна 2020 година, основно поради нарастването на времето, което потребителите прекарват в обществените мрежи, само че 2021 година не е толкоз мощна за компанията. През юли от обществената мрежа показа данни, съгласно които потребителите на Pinterest са спаднали с 5%, което докара до намаление на акциите с 14%. Компанията е обществена от 2019 година, като акциите й рядко са постоянни. След излизането на новината за възможната договорка с PayPal те се повишиха с 13%. Миналата седмица един от тримата създатели - Евън Шарп, разгласи, че напуща позицията си на шеф по дизайн и креативност, с цел да се причисли към LoveForm, която е учредена от някогашния дизайн дирекор на Apple Джон Айв.

Американската компания за онлайн заплащания PayPal желае да придобие обществената мрежа за шерване на фотоси и музи за занимания Pinterest. Идеята на PayPal е посредством обществената мрежа да усили наличието си в онлайн извършването на покупки, като съгласно източници на Reuters възможната цена на договорката би била 45 милиарда $, а договорката ще бъде приключена до 8 ноември. Тази договорка би била и най-голямото придобиване на обществена мрежа, като би изпреварила това на LinkedIn от Microsoft за 26 милиарда $ през 2016 г.Според източници на Wall Street Journal обаче, договарянията са още в начален стадий и е прекомерно рано да се приказва за договорка. През септември PayPal купи японската компания за разсрочени заплащания онлайн Paidy за 2.7 милиарда $. Това би било следващата договорка в Съединени американски щати тази година, като съгласно данни на анализаторската компания Dealogic досега през 2021 година са приключени сливания и придобивания за над 2 трлн. $.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР