Американската компания за храни и напитки Mondelez обяви, че ще

...
Американската компания за храни и напитки Mondelez обяви, че ще
Коментари Харесай

Mondelez купува Clif Bar & Company за 2.9 млрд.

Американската компания за храни и питиета Mondelez разгласи, че ще купи производителя на енергийни питейни заведения Clif Bar & Company за 2.9 милиарда $, с цел да разшири своя световен бизнес за снек питейни заведения. Производителят на известната марка шоколади Toblerone също по този начин ще заплаща спомагателни суми на продавачите според от облагите си от Clif Bar, оповестиха от компанията.

Реклама
С придобиването Mondelez ще разшири каталога си от оферти, като първичните сметки демонстрират, че компанията ще разполага с бизнес за снек питейни заведения на обща стойност към 1 милиарда $. Американското сдружение съобщи, че ще получи марките Clif, Luna и Clif Kid в портфолиото си.

" Mondelēz International е точният сътрудник в точното време, с цел да поддържа Clif в идната ни глава на напредък ", сподели Сали Граймс, основен изпълнителен шеф на Clif Bar & Company. " Нашите цели и култури са съгласувани и като част от световна компания за закуски с необятни продуктови оферти това може да ни помогне да ускорим растежа си ", добави той пред Reuters. Mondelez ще продължи да създава продуктите на Clif в своите предприятия в щатите Айдахо и Индиана. Финансови резултати Mondelez пострада от войната на Русия в Украйна, макар че по-високите цени и устойчивото търсене помогнаха на производителя да усъвършенства оценките на Wall Street за тримесечните си резултати. Нетните доходи за първото тримесечие на 2022 година са нарастнали с 7.3% до 7.76 милиарда $, което доста надвишава прогнозите на Refinitiv от 7.39 милиарда Коригираната облага от 84 цента на акция също е по-висока от предстоящите 74 цента.

Войната изостри проблемите за производителите на пакетирани храни, като провокира повишаване на цените на пшеницата, петрола и силата. Производителите към момента се борят с проблемите по световната верига за доставки, по-високите разноски за транспорт и дефицита на работна ръка.

Въпреки това от компанията имат вяра, че тактиката й за развиване е вярна и рано или късно ще даде резултат, като това мнение е споделено и от специалисти в сектора. " Усилията, които Mondelez поставя, с цел да се концентрира върху нови артикули и по-добре продавани продукти и да понижи контролируемите разноски, в последна сметка би трябвало да се изплатят ", сподели анализаторът на Eduard Jones Джон Бойлан, добавяйки, че покачванията на цените на шоколада досега, наподобява, са признати от потребителите. Войната няма да спре производството Макар и войната в Украйна да продължава, Mondelez възнамерява повторното отваряне на завода си край Киев. Той се намира във Вишгород и ремонтни действия ще се правят и след отварянето му, откакто е понесъл обилни вреди по време на съветската офанзива към Киев при започване на войната.
Реклама
Заводът за картофен чипс не е единственият на компанията в страната, като тя има и един за бисквити, който се намира в източния украински град Тростянец. За него обаче няма проекти за скорошно отваряне, откакто вредите са прекомерно огромни, с цел да може да се възобнови даже отчасти производството.

Компанията съобщи, че е записала 75 млн. $ амортизация на парцели, машини и съоръжение от войната.
Свързани публикации Цената на какаото може още повече да загорчи 21 април 2022, 06:23 Mondelēz купува Chipita в договорка за 2 милиарда $. В България ще има сладостен колос 27 май 2021, 14:38 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР