Американската компания Wolfspeed Inc. планира да построи първата си фабрика

...
Американската компания Wolfspeed Inc. планира да построи първата си фабрика
Коментари Харесай

Wolfspeed превръща стара въглищна централа в най-голямата фабрика за чипове

Американската компания Wolfspeed Inc. възнамерява да построи първата си фабрика за полупроводници в Европа. Проектът в немския град Саарланд ще се трансформира в най-голямата в света фабрика за чипове от силициев карбид. Wolfspeed възнамерява да влага до 3 милиарда $ в модерната фабрика на площадката в Енсдорф. Като сътрудник в плана се включва и доставчикът ZF, който възнамерява да влага 185 млн. $ в забележителната договорка.

Европейската фабрика е част от по-широките старания на Wolfspeed, която влага 6.5 милиарда $ за разширение на потенциала си. Те включват откриването на фабрика за устройства Mohawk Valley през април предходната година и построяването на индустриалния център на John Palmour за силициев карбид в Северна Каролина. Центърът Palmour е оборудване за SiC материали с повърхност от 445 акра, което ще разшири съществуващия потенциал на Wolfspeed за материали с повече от 10 пъти.

Новата фабрика в Европа ще подкрепи възходящото търсене на разнообразни автомобилни, промишлени и енергийни приложения и е планувана като значим план от общ европейски интерес (IPCEI) за микроелектроника и информационни технологии, което значи, че след утвърждение ще получи помощ от Европейската комисия. Финансирането от IPCEI е предопределено да подкрепи развиването на технологиите и първичното внедряване на плана.
Фабрика на мястото на въглищна централа
Фабриката за полупроводници в Германия ще бъде на планувана площадка от 140 декара, която преди е била дом на някогашна въглищна електроцентрала. В нея ще се създават 200 мм пластини от силициев карбид (SiC). Полупроводниците от силициев карбид могат да се употребяват за увеличение на пробега на електрически транспортни средства. Строителството на обекта на площадката в Енсдорф се чака да стартира през идващите месеци, след утвърждение на дотация от Европейския съюз. В изцяло работещата фабрика ще работят повече от 600 души, генерирайки спомагателни работни места в непосредствена непосредственост, с цел да се основат общо към 1000 нови работни места.

За плана Wolfspeed сътвори стратегическо партньорство със ZF, която също ще влага в взаимно оборудване за научноизследователска и развойна активност на SiC в Германия.

Устройствата със силициев карбид оферират по-голяма енергийна успеваемост и са от значително значение за световното прекосяване към устойчива електрификация “, сподели Грег Лоу, президент и основен изпълнителен шеф на Wolfspeed.

„ Това ново оборудване ще бъде от решаващо значение за поддръжката на нашата агресия в промишленост с стеснен потенциал, която се разраства доста бързо, изключително на пазара за електрически транспортни средства. За нас беше значимо да имаме оборудване, ситуирано в сърцето на Европа, покрай доста от нашите клиенти и сътрудници, с цел да насърчим съдействието върху идващото потомство силициево-карбидни технологии. “

Новата фабрика ще употребява ограничения за резистентност като рециклирана вода и понижен отпечатък на нездравословни излъчвания.
Защо има значение
Тенденцията на районното произвеждане на полупроводници нараства. Докато производството на чипове беше акумулирано най-вече в Азия през последните години, след неотдавнашните проблеми с веригата за доставки на полупроводници, зародили след експлоадирането на пандемията, държавните управления и фирмите се стремяха да разширят локалното произвеждане на чипове.

В Съединени американски щати Законът за субсидиране на компаниите за полупроводници (CHIPS) беше признат от президента Джо Байдън след дълги разисквания в Конгреса на Съединени американски щати, с цел да даде над 50 милиарда $ тласъци за създаване на нови индустриални мощности в страната. Законът към този момент е привлякъл повече от 40 нови плана за полупроводници в Съединени американски щати на стойност 186.6 милиарда $.

Междувременно Европейският съюз одобри своя лична версия, наречена European Chips Act, която ще разреши 17 милиарда $ спомагателни и частни вложения до 2030 година в допълнение към 34.3 милиарда $ обществени вложения, които към този момент са планувани от организациите на Европейски Съюз.
Може ли Европа в действителност да стане водач в производството на чипове?
Wolfspeed също не е единствената американска компания, която влага в Германия, защото Intel даде обещание да похарчи повече от 80 милиарда $ през идващото десетилетие за заводи и R&D, в това число фабрика за полупроводници в Магдебург, Германия. Intel също по този начин ще сътвори нов R&D и център за дизайн във Франция, както и ще влага в R&D, произвеждане и леярни услуги в Ирландия, Италия, Полша и Испания.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинзавод за чипове рецесия с чипове Wolfspeed ПоследниНай-четениКомпании 0 Wolfspeed трансформира остаряла въглищна централа в най-голямата фабрика за чипове Политика 640 Прокуратурата упрекна някогашния енергиен министър поради „ Булгаргаз “ Туризъм 140 Кулинарни номади: Нов късмет за среща с непознатата България Политика 156 Байдън упрекна републиканците, че „ взимат стопанската система за пленник “ Финанси 172 Парична научна фантастика: Колко близо е цифровият паунд? Транспорт 508 Скоро полети ще може да се извършват единствено от един водач Накратко 1560 Вечерни вести: Властта бори високите цени с нов сайт; Повече и по-големи жилища на пазара Компании 248 MFG Invest влага над 1 млн. лева в Tiger Technology Енергетика 2618 BP забавя зеления си преход след рекордна облага от $28 милиарда Киберсигурност 368 Хиляди сървъри на VMware са обект на най-голямата по рода си офанзива до момента Лукс 7970 Plectrum – новата „ летяща “ суперяхта за 86 млн. $ Digital 5554 Саудитска Арабия тихомълком се трансформира във водещ софтуерен център Пазари 4004 Мощното земетресение срина турската лира до рекордно дъно Бюджет и финанси 3245 Кабинетът ще прави „ стена на срама “, с цел да накара търговците да смъкват цените Компании 3062 Смартфоните на месец февруари във Vivacom са два модела Huawei Енергетика 2618 BP забавя зеления си преход след рекордна облага от $28 милиарда Бюджет и финанси 2546 Държавата ще предприеме ограничения за понижаване на цените Компании 2267 Още един софтуерен колос редуцира хиляди чиновници Енергетика 2222 Накъде тече съветският нефт Любопитно 2030 Трули – античното архитектурно знамение на Италия (снимки) Всички новини11:44 Политика 0 Прокуратурата упрекна някогашния енергиен министър поради „ Булгаргаз “Още от КомпанииВиж всичкиMFG Invest влага над 1 млн. лева в Tiger TechnologyНай-големият производител на цимент в света купува поредна покривна компания Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР