Американската компания Westinghouse ще може да обезпечи напълно доставката на

...
Американската компания Westinghouse ще може да обезпечи напълно доставката на
Коментари Харесай

Westinghouse ще може да осигури гориво за всички АЕЦ в Украйна


Американската компания Westinghouse ще може да обезпечи изцяло доставката на нуклеарно горимо за 13-те енергийни блока на украинските АЕЦ при положение на преустановяване на доставките от Русия. Това съобщи в понеделник първият вицепрезидент и механически шеф на компанията „ Енергоатом “

Александър Шавлаков по време на интернационален енергиен конгрес в Киев.
„ Westinghouse е подготвена да реши оперативно за всичките ни 13 блока евентуално вероятен проблем, обвързван с недоставяне на гориво от Русия “, сподели той.

По думите на Шавлаков, съгласно последното в допълнение съглашение по контракта с Westinghouse “има договореност при положение на форс мажорни условия изцяло да се размени съветският производител “.

„ Искам да успокоя всички, че обстановката с обезпечаването на свежо нуклеарно гориво за нас е прогнозируема и аз виждам на това оптимистично “ добави той.

Американската компания Westinghouse Electric, която е дъщерна на японската Toshiba подаде в съда в Ню Йорк документи за оповестяване на банкрут. Едновременно с това бе обявено, че банкрутът няма да повлияе върху доставката на гориво за украинските АЕЦ.
Украинската компания „ Енергоатом “ предприе стъпки по подмяна на съветското гориво на две от атомните си централи, като изясни подхванатата стъпка с нуждата от диверсификация. В същото време сред „ Енергоатом “ и съветската ТВЕЛ има контракт за доставка на съветско нуклеарно гориво до 2020 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР