Американската компания Twitter, която е собственик на едноименната социална мрежа,

...
Американската компания Twitter, която е собственик на едноименната социална мрежа,
Коментари Харесай

Bloomberg: Twitter съди Мъск заради отказа му да купи компанията

Американската компания Twitter, която е притежател на едноименната обществена мрежа, има намерение да съди бизнесмена Илон Мъск при започване на тази седмица поради отхвърли му да я купи за 44 милиарда $, заяви в неделя Bloomberg, базирайки се на свои източници.

По данни на източниците на организацията, управлението на Twitter е сключило контракт с основаната в Ню Йорк адвокатска адвокатска фирма Wachtell, Lipton, Rosen & Katz (WLRK) да съставлява компанията в съда. Очаква се Twitter да подаде подобаващ иск в съд в Делауеър при започване на тази седмица.

По-рано Мъск приключи съглашението за закупуване на Twitter, както се вижда от копие на уведомление до Виджая Гаде, началник на правния отдел на компанията, оповестено на уеб страницата на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати. В писмото се показва наред с другото, че сдружението не е изпълнило редица отговорности по съглашението, в това число не е предоставило цялостна информация, която би могла да покаже каузи на подправените сметки.

Председателят на компанията Брет Тейлър съобщи, че Twitter има намерение да съди бизнесмена, с цел да наложи осъществяването на договорката. Както бе обявено от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати, Мъск ще би трябвало да заплати на компанията към 1 милиарда $ отплата, в случай че съглашението бъде прието за нарушено.

През април управлението на Twitter съобщи, че Мъск е предложил да купи обществената мрежа за 44 милиарда $. През май предприемачът съобщи, че се пробва да получи информация, която да удостовери, че подправените сметки, употребявани за изпращане на всеобщи рекламни известия, са по-малко от 5% от общия брой на сметките в Twitter.

Мъск е началник на Tesla и SpaceX. Според оценки на Bloomberg предприемачът е най-богатият човек в света. Състоянието му се прави оценка на 227 милиарда $./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР