Американската компания SpaceX планира да създаде център за съхранение, възстановяване

...
Американската компания SpaceX планира да създаде център за съхранение, възстановяване
Коментари Харесай

Илон Мъск строи сервиз за ракети

Американската компания SpaceX възнамерява да сътвори център за предпазване, възобновяване и подготовка за полети на ракетни носители за неведнъж потребление. Съоръжението ще бъде ситуирано във Флорида близо до стартовите площадки в Кейп Канаверал и ще разреши редуциране на софтуерните периоди за изстрелване на ракети Falcon.

Първата ракета-носител Falcon за неведнъж потребление се приземи сполучливо през декември 2015 година и оттогава насам с нея бяха осъществени 12 полета, два от които с наново употребен уред. През март SpaceX подписа контракт за наем на пространства на Spacehab на Кейп Канаверал, където са били ремонтирани модули за совалките на NASA.

Според Джон Тейлър от аерокосмическата компания на Илон Мъск в новия сервизен център ще се съхраняват и обслужват ракетите, които сега се пазят в неприспособени за задачата докове за плаващите платформи за приводняване на SpaceX.

Компанията ръководи две стационарни стартови площадки във Флорида. Една от тях се възвръща след несполучливо изстрелване през септември 2016 година, когато се взривиха притежател на стойност $62 млн. и информационен сателит за $200 млн. и повредиха оборудването.

Междувременно SpaceX се приготвя за десети полет тази година и трети за девет дни. Стартът ще се състои на 2 юли. Компанията се пробва да навакса закъснение от графика за 70 полета на обща стойност $10 милиарда
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР