Американската компания Oracle и Европейската комисия (ЕК) сключиха споразумение за

...
Американската компания Oracle и Европейската комисия (ЕК) сключиха споразумение за
Коментари Харесай

ЕК ще използва облачната инфраструктура на Oracle

Американската компания Oracle и Европейската комисия (ЕК) подписаха съглашение за използването на Oracle Cloud Infrastructure (OCI) и всички услуги, предоставяни от платформата от администрацията на Европейски Съюз, предава The Register. Компанията е определена след извършен от Комисията конкурс, като сумата, препоръчана от Oracle за това не се оповестява. По информация на английското издание, офертата на компанията е била на стойност €15.75 милиона.

Сделката сред двете страни е със период на валидност от шест години, през които избран брой институции в границите на блока ще получат достъпа до над 100 от услугите, предоставяни от OCI, оповестяват Oracle в изказване за пресата. Това, не престават те, ще разреши на европейските институции и представители да реализират координация, контролирано потребление на данните и сходство с условията на една по-ниска цена и с по-малък риск. Oracle не са единствената компанията, предоставяща облачни услуги на европейските институции, които следват диверсификационна облачна тактика по самодейността на признатата преди обща рамка European Cybersecurity Certification Scheme for Cloud Services (EUCS).

„ Липсата на доверие в облачните технологии остава спънка за добре функционираща цифрова стопанска система. EUCS показва съгласуван набор от защитни условия и методологии за оценка на съгласуваността, тъй че потребителите на облачните услуги да имат опцията да вършат осведомен избор. Този набор от хармонизирани киберзащитни условия в цялата територия на Европа ще вдъхне доверие в облачните услуги и по този метод ще подтиква все по-широкото им потребление “, допълват Oracle при оповестяване на съглашението.

През 2020 Европейска комисия подписа сходна договорка с AWS за интервал от четири години на стойност €54 милиона. Сделката включваше използването на облачните услуги на компанията в региона на PaaS (Platform-as-a-Service) и IaaS (Infrastructure-as-a-Service) предложенията на Amazon за интервал от четири години. Комисията употребява също по този начин и услугите на европейска облачна компания – OVHcloud.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР