Американската компания Модерна съобщи, че ще представи днес за спешно

...
Американската компания Модерна съобщи, че ще представи днес за спешно
Коментари Харесай

Модерна кандидатства за одобрение на ваксината си в САЩ и ЕС

Американската компания " Модерна " заяви, че ще показа през днешния ден за незабавно утвърждение имунизацията си против COVID-19 в Американската организация по храните и медикаментите и за условно утвърждение в Европейската организация по медикаментите (ЕМА), съобщи ДПА.

Компанията има намерение да подаде нужните документи за одобрение на използването имунизацията ѝ в Съединени американски щати и Европейския съюз, уточни тя в изказване.

" Модерна " съобщи, че към този момент е инициирала по този начин наречената процедура за непрестанен обзор (rolling review) от ЕМА, а също и от регулаторните органи на Канада, Швейцария, Англия, Израел и Сингапур за приемането на утвърждение да бъде ускорено.

Компанията разгласява и резултатите от последващата Трета фаза на своето COVE проучване, включващо 30 000 участници, което демонстрира, че имунизацията е с 94,1 на 100 успеваемост при предотвратяването на заразяване с COVID-19.

По-ранни междинни резултати демонстрираха 94,5 % успеваемост против вируса. Компанията споделя, че дотук тестванията на имунизацията не са дали никакви съществени мотиви опасения за сигурността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР