Американската компания Meta откри възможно изтичане на лични данни на

...
Американската компания Meta откри възможно изтичане на лични данни на
Коментари Харесай

Facebook предупреди за възможно изтичане на данни на над 1 млн. потребители

Американската компания Meta откри допустимо приключване на персонални данни на минимум един милион консуматори на обществената мрежа Фейсбук, оповестява изданието Axios.

Екипът за сигурност на Meta разгласява отчет, в който в детайли се разказва по какъв начин повече от 400 мобилни приложения са се представяли като легални и качествени инструменти като редактори на фотоси, с цел да подмамят хората да споделят своите идентификационни данни за вход във Фейсбук.

Отбелязва се, че вследствие на това потребителите на Фейсбук са предавали всички нужни данни за вход на злонамерени мобилни приложения. Сега тези приложения са в положение да хакнат и откраднат сметки на консуматори.

Според документа над 400 мобилни приложения са станали източник на опасността, от които 355 са били налични за евакуиране на смарт телефони с мобилна операционна система Android, други 47 са били предлагани за евакуиране на iOS, т.е. смарт телефони iPhone.

На потребителите е била предлагана авторизация с потребителско име и ключова дума от Фейсбук, след което данните са стигали до злонамерените приложения, заключиха специалистите на Meta.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР