Американската компания Mastercard, която притежава една от най-големите картови платежни

...
Американската компания Mastercard, която притежава една от най-големите картови платежни
Коментари Харесай

Mastercard ще разреши разплащания с някои криптовалути

Американската компания Mastercard, която има една от най-големите картови платежни мрежи в света, ще стартира да разрешава на клиентите си да правят разплащателни интервенции с избрани криптовалути, съобщи Блъмбърг, базирайки се на обява в блока на компанията.

От Mastercard обявиха още, че си партнират интензивно с централните банки по света в техните проекти за стартиране на пазара на цифрови валути.

Mastercard към този момент си партнира с някои от най-големите компании за криптовалута, в това число Wirex и BitPay, само че до момента изискваше критовалутите да бъдат конвертирани в обичайни такива, преди да бъдат употребявани за осъществяване на транзакции в нейната платежна мрежа.

„ Промяната към директна поддръжка на цифровите активи ще разреши на доста повече търговци да одобряват криптовалути – дарба, която сега е лимитирана поради спецификите на цифровите монети “, разяснява Радж Дамодхаран, изпълнителен вицепрезидент на цифрови активи и блокчейн артикули и партньорства в Mastercard.

„ Тази ще разреши на потребителите и на търговците да заобикалят конвертирането сред крипто и обичайни валути при изработката на покупки “, добави той.

Съобщението на Mastercard идва броени дни, откакто производителят на електрически коли Tesla разгласи, че е вложил 1,5 милиарда $ в биткойн.

„ Нашата философия във връзка с криптовалутите е елементарна: Всичко е въпрос на избор. Целта на Mastercard не е да ви убеди да започнете да употребявате криптовалути. Ние обаче желаеме да позволим на нашите консуматори, търговци и бизнес да вършат транзакации с цифрови активи. “, добави Дамодхаран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР