Американската компания IBM надмина прогнозите на Уолстрийт за четвъртото тримесечие,

...
Американската компания IBM надмина прогнозите на Уолстрийт за четвъртото тримесечие,
Коментари Харесай

IBM отвори нова глава в историята си със силен финансов отчет

Американската компания IBM надмина прогнозите на Уолстрийт за четвъртото тримесечие, откакто пренасочването на фокуса на компанията върху облачните услуги й донесе рекордни доходи и облаги при първия доклад след раздялата с бизнеса за IT инфраструктура, съобщи Ройтерс.

Акциите на софтуерния колос нарастнаха в следборсовата търговия, откакто компанията регистрира растеж на продажбите от 6,5% до 16,7 милиарда $ през тримесечието, завършило на 31 декември. Това е най-големият растеж на приходите от 10 години насам. Средната прогноза на анализаторите бе за доходи от 15,96 милиарда $, сочат данни на IBES от Refinitiv.

 „ Това е първото тримесечие, в което ще видите по какъв начин наподобява днешната IBM, а точно – като компания с по-високи доходи “, разяснява основният финансов шеф на IBM основният финансов шеф на IBM Джеймс Кавано.

110-годишната IBM насочи всичките си старания върху софтуера и консултантските услуги, откакто през ноември отдели с подразделението си за за IT инфраструктура, включващo техническа поддръжка за центрове за данни, в обособена компания, наречена Куndrуl.

За последното тримесечие консултантското звено на IBM регистрира растеж на приходите от 13,1% до 4,7 милиарда $, до момента в който приходите от отдела за облачни услуги набъбнаха с 16% до 6,2 милиарда $.

На фона на възходящото внедряване на облачните услуги в международен мащаб, компанията измести фокуса си към по този начин наречения „ хибриден облак “, при който предприятията употребяват композиция от лични центрове за данни и наети непознати изчислителни запаси за предпазване и обработка на данни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР