Американската компания Гугъл съобщи за създаването на най-мощния квантов компютър

...
Американската компания Гугъл съобщи за създаването на най-мощния квантов компютър
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Гугъл създава най-мощния квантов компютър в света

Американската компания " Google " заяви за основаването на най-мощния квантов компютър в света, който е с изчислителни благоприятни условия, неведнъж надвишаващи тези на актуалните суперкомпютри, заяви в. " Файненшъл таймс ".

" Google " заяви за създаването си в теоретичен отчет, публикуван за малко време на уеб страницата на НАСА, след което беше отстранен от платформата.

В този документ, с който са съумели да се срещнат публицисти от вестника, " Google " осведоми, че неговите научни сътрудници са съумели да конструират процесор, който единствено за 3 минути и 20 секунди е направил калкулации, непостижими за други сходни устройства. За съпоставяне се дава най-мощния в света компютър, " Съмит " на компанията Ай Би Ем, който с цел да се оправи със същата задача, ще му трябват 10 хиляди години, предава Българска телеграфна агенция.

" Това е значително ускорение спрямо всички известни типичен логаритми и потвърждава пробно квантовото предимство на новия процесор над всички останали ", се споделя в отчета. В документа се акцентира, че осъщественото пресмятане е първото, което може да бъде изпълнено извънредно единствено на квантов процесор.

Според изданието упоменатата система към този момент може да реализира по едно и също време единствено едно техническо пресмятане. Преди квантовите компютри да могат да вземат решение на практика задания, ще минат години. Но разработчиците дефинират резултатите от своята работа като значима стъпка по пътя към реализирането на пълномащабен квантов изчислителен развой. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР