Американската компания Google обяви във вторник намерението си да създаде

...
Американската компания Google обяви във вторник намерението си да създаде
Коментари Харесай

Google с нова функция - ще ни предупреждава за земетресения

Американската компания Гугъл разгласи във вторник желанието си да сътвори най-обширната мрежа за различаване на трусове благодарение на смарт телефони на Android.
Отсега нататък телефонът ви с Android може да стане част от системата за предизвестие за земетресение, където и да живеете. Това значи, че телефонът ви може да бъде мини сеизмометър и да се причисли към милиони други телефони с Android, с цел да сътвори най-голямата в света система за предизвестие за земетресение, се споделя в известие на компанията, представено от ТАСС.
Тъй като всеки смарт телефон е оборудван с дребен акселерометър, той приема сигнали, които биха могли да значат земетресение наоколо. Сигналите ще бъдат изпратени до специфичен сървър, който ще събира и обработва информация от разнообразни смарт телефони, с цел да дефинира дали земетресение в действителност се случва на несъмнено място.
Компанията разясни, че на първия стадий може да се откри информация за земетресение наоколо, като изпратите поръчка в търсачката Гугъл. По-късно компанията възнамерява да изпраща вести за земетресението на поданици на Съединените щати и други страни непосредствено, написа още БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР