Американската компания General Electric (GE) спря сервизното обслужване на газови

...
Американската компания General Electric (GE) спря сервизното обслужване на газови
Коментари Харесай

General Electric прекрати обслужването на газови турбини в Русия

Американската компания General Electric (GE) спря сервизното обслужване на газови турбини в Русия от през вчерашния ден, 19 юни, заяви " Коммерсант " с позоваване на източници от енергийния бранш.

GE е прекъснала достъпа до системата за мониторинг на работата на турбините в съветски Топлоелектрическа централа, а в вероятност се чака да приключи и доставките на истински аварийни елементи, в това число лопатки.

Ремонтите и промяната на съставни елементи са изключително сериозни за най-мощните турбини, в това число единственото в Русия оборудване от клас H – в Казанската ТЕЦ-3.

Непосредствено след началото на съветската инвазия в Украйна GE спря активността си в Русия. Изключение беше направено за даването на нужното здравно съоръжение и обезпечаването на съществуващите услуги в бранша.

Според източник на " Коммерсант ", американските компании ще прекратят достъпа на съветските чиновници до чертежите и базите с механически данни, без които не може да се правят инспекции и поправки на оборудванията в Русия.

Общата мощ на съветските Топлоелектрическа централа, работещи с задгранични турбини, е около22ГВт, което значи към 9% от откритата мощ на енергийната система на Русия.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР