Американската компания Фейсбук заяви, че ще замрази за две години

...
Американската компания Фейсбук заяви, че ще замрази за две години
Коментари Харесай

Фейсбук замразява профилите на Тръмп за две години - slava.bg

Американската компания Facebook съобщи, че ще замрази за две години профилите в обществената си мрежа на някогашния президент на Доналд Тръмп . Това е станало откакто е установила, че той е подстрекавал към принуждение преди смъртоносния взлом на Капитолия на 6 януари, съобщи Асошиейтед прес.

Наказанието е почнало да тече на 7 януари. Това значи, че възбраната изтича на същата дата през 2023 година

"В края на този интервал ще потърсим мнението на специалисти, с цел да преценим дали рискът за публичната сигурност е намалял. Ще проучваме външните фактори, в това число случаите на принуждение, ограничение на мирни събрания и други сигнали за цивилен безредици ", написа в обява Ник Клег, вицепрезидентът на Facebook за интернационалната активност.

Компанията има намерение и да приключи противоречивата си политика да изключва автоматизирано политиците от някои правила за модериране на своя уебсайт, макар че тя е подкрепяна от нейния началник Марк Зукърбърг .

Гигантът в региона на обществените мрежи изясни, че макар че ще продължи да ползва това изключение за "информационна стойност " за избрани изявления, за които реши, че са от публичен интерес, даже и да нарушават неговите правила, то той повече няма да третира качваните от политици неща по какъвто и да било по-различен метод от изявленията на всички останали хора.

Този ход бе подхванат след рекомендации от страна на полунезависимия контролен съвет на Facebook, който предишния месец удостовери решението на компанията да остави за неустановен период замразен достъпа на Тръмп , само че уточни, че тя би трябвало в период от шест месеца да реши какво да прави с профилите му.
Бившият президент на Съединени американски щати реагира остро на новината, съобщи Франс прес.

"Решението на Facebook е засегнатост за 75-те милиона американци, които гласоподаваха за нас на президентските избори през ноември 2020 година ", съобщи Тръмп в официално съобщение. Той акцентира, че не трябва да бъде позволявано на колоса в региона на обществените мрежи да постанова цензура и да заглушава хора.

"Накрая ще спечелим. Нашата страна не може да понася повече тези злоупотреби! ", увери Тръмп....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР