Американската компания Facebook променя името си на Meta в рамките

...
Американската компания Facebook променя името си на Meta в рамките
Коментари Харесай

Facebook вече се казва Meta

Американската компания Фейсбук трансформира името си на Meta в границите на ребрандинг, който слага фокус върху построяването на т.нар „ метавселената “ - виртуална действителност, която отстранява границите сред физическия и цифровия свят, съобщи Ройтерс.

Промяната не се отнася за едноименната обществена мрежа Фейсбук, а за компанията майка, която стои зад всички бизнеси на организацията, в това число платформите Instagram, WhatsApp и Messenger, както и подразделението за виртуалан действителност Oculus. Този ход е подобен с ребрандирането на Гугъл през 2015 година, когато бе основана холдинговата компания Alphabet.

Главният изпълнителен шеф на компанията Марк Зукърбърг съобщи по време на конференцията за виртуална и разширена действителност Connect на Фейсбук, че новото име отразява работата, която се влага в метавселената, а не в обществената мрежа Фейсбук, която резервира името си.

„ В момента нашата марка е толкоз тясно обвързвана с един от нашите артикули, че не може да съставлява всичко, което вършим през днешния ден, камо ли в бъдеще “, разяснява Зукърбърг.

От компанията обаче разясниха, че смяната на името няма да бъде последвана от такава в корпоративната конструкция.

Ребрандингът идва в миг, в който софтуерният колос, чиито платформи имат към 2,9 милиарда месечни консуматори, е подложен на все по-голям напън от регулаторите по света поради своите практики.

Последният скандал към компанията е обвързван с името на някогашната й служителка Франсис Хауген, която изнесе документи, показващи, че Фейсбук слага облагата си преди сигурността на потребителите.През последните седмици Хауген свидетелства пред подкомисия на Сената на Съединени американски щати и законодатели в английския парламент. По-рано тази седмица Зукърбърг сподели, че документите се употребяват за изобразяване на „ подправена картина “.

Компанията разгласи в своя блог, че има намерение да стартира да търгува акции под новия борсов тикер MVRS от 1 декември.

Акциите на Фейсбук приключиха сесията в четвъртък с растеж о 1,51% до 316,92 $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР