Американската компания Facebook обяви вчера, че въвежда голяма промяна в

...
Американската компания Facebook обяви вчера, че въвежда голяма промяна в
Коментари Харесай

Facebook въвежда голяма промяна

Американската компания Фейсбук разгласи през вчерашния ден, че вкарва огромна смяна в употребената от над два милиарда консуматори едноименна обществена мрежа. Занапред в главната графа "Новини " (News Feed) ще се отдава преимущество на фотоси и изявления на фамилията и приятелите, за сметка на наличието, оповестено от търговски марки, медии, известни персони и други страници, в случай че то не бъде подсилено под формата на реклама, оповестиха Ройтерс и Франс прес.

Това е най-голямата стратегическа промяна на наличието през последните години в обществената мрежа. Нейният логаритъм до момента приоритизираше наличие, което комплицираните й компютърни логаритми преценяваха, че ще предизвика потребителя да хареса или разяснява.

Марк Зукърбърг, 33-годишният съосновател на компанията, написа през вчерашния ден в профила си, че задачата към този момент не е такава и вместо това Фейсбук ще оказва помощ на потребителите си да имат "по-смислени обществени контакти ".

"Когато въведем това, ще виждате по-малко изявления на компании, марки и медии ", сподели той.

Фейсбук и конкурентните му обществени мрежи бяха залети от рецензии, че техните артикули ускоряват възгледите на потребителите по обществени и политически въпроси. Компанията бе разкритикувана, че логаритмите й може да са отдали приоритет на подвеждащи вести и погрешни информации и по този метод е било повлияно на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Промените няма да обиден рекламите и евентуално ще нанесат удар върху бизнеси, които желаят да се разпространяват, без да заплащат за реклама, означи Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР