Американската компания "Епъл" (Аpple) отчете голям скок в печалбата си

...
Американската компания "Епъл" (Аpple) отчете голям скок в печалбата си
Коментари Харесай

Приходите на Епъл с рекорд за последното тримесечие - 111 млрд. долара

Американската компания "Епъл " (Аpple) регистрира огромен скок в облагата си за последното тримесечие, както и рекордни доходи, които за пръв път надвишават 100 милиарда $, заяви Франс прес.

Производителят на айфони е отчел доходи в размер на 111,44 милиарда $, съобщи БНР. Чистата облага е в размер на 28,7 милиарда $, което е нарастване с 29 % на годишна база.

Продажбите на айфони са донесли на компанията 65,6 милиарда $. В края на октомври "Епъл " пусна на пазара първия си смарт телефон, съчетаем с мрежата от пето потомство, осигуряваща по-бърз интернет. Другите артикули, отчели положителни продажби, са айпадите, умните часовници и безжичните слушалки.

През миналата фискална година, макар световната коронавирусна пандемия, която засегна съществено стопанските системи по целия свят, облагата на Apple набъбна с 3,9% предвид на мощно увеличение на продажбите на преносими компютри и на iPad от трудещи се и студенти, останали у дома като част от напъните за закъснение на разпространяването на Covid-19.

В същото време акциите на Apple Inc нарастнаха с цели 80% през 2020 година, с което пазарната капитализация на софтуерния колос надмина 2 трлн. $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР