Американската компания е базирала всичките си дейности в ЕС в

...
Американската компания е базирала всичките си дейности в ЕС в
Коментари Харесай

Париж и Берлин искат Еврокомисията да се заеме с Airbnb

Американската компания е базирала всичките си действия в Европейски Съюз в Ирландия, където заплаща корпоративен налог над два пъти по-нисък от този във Франция.

Още по тематиката

Правителствата на Франция и Германия желаят Европейската комисия да се заеме с проблема с известната платформа за шерване тук-там за настаняване Airbnb, заяви AFP. Франция откровно счита, че размерът на налозите, които компанията заплаща в страната, е недопустим. В забележителна степен това важи и за данъчните отговорности на

В сряда министърът на стопанската система Бруно льо Мер съобщи пред Народното събрание в Париж, че двете страни ще обединят старания за изработването на проект, който ще бъде показан през септември. " Тези цифрови платформи имат продажби за десетк имилиони, а фискът във Франция получава едвам няколко десетки хиляди евро ", съобщи министърът.

Платени налози под 100 000 евро

В началото на август изданието популяризира отчет, съгласно който през предходната година

В това няма нищо нелегално, защото - сходно на други американски компании - и тя е записала европейските си интервенции в Ирландия. Така активността в Европейски Съюз с осчетоводява през ирландското отделение и се заплащат 12.5% корпоративен налог, до момента в който равнището му във Франция е 33.3%

През юли френските управляващи затрудниха постоянното отдаване от жители на жилищата им за посетители не понякога, а като бизнес. Общинският съвет в Париж задължи от 1 декември всеки, който желае да предложи парцела си за краткосрочно наемане, авансово да се снабди със специфичен регистрационен номер от локалната администрация. Така става по-трудно отдаването на апартамент за повече от 120 дни годишно, когато става дума за главно жилище, а данъчните управляващи би трябвало по-лено да начисляват събиранията.

Това не е задоволително за новото френско държавно управление и съгласно

Еврокомисията заяви в четвъртък, че френско-германското предложение ще бъде разисквано на заседония в Талин на 16 септември. Брюксел ще даде иде и и по какъв начин да се подходи към новите обстановки, които основава така наречен стопанска система на шерването, ослепителен представител на която е

Министър Льо Мер счита, че " би трябвало да включим на по-висока предалвка ", тъй като " прекалено много време лишават и са прекомерно оплетени " консултациите сред Еврокомисията и Организацията за икономическо сътрудничество и раз по този проблем. От друга страна, говорителката на Еврокомисията Ванеса Мок съобщи, че разногласието къде би трябвало да заплащат налозите си сходни компании е комплициран и решението би трябвало да се одобри със единодушието на всички страни членки, заради което и Брюксел не трябва да бърза.

Airbnb изяснява, че във Франция офисът ѝ прави маркетингови услуги и заплаща всички налози за тази активност, а неповторимият модел на основаната в Сан Франциско компания " укрепи френската стопанска система с 6.5 милиарда евро единствено през предходната година, оказва помощ на елементарните хора и общностите и заплаща локалните такси и налози "

Компанията упорства също, че не изнася огромни средства от пазарите, на които работи, заплаща всички отговорности съгласно местата на дейнот и не взима дълготрайни бизнес решения въз основата на това какви са налозите.
Враждебност в Испания

Враждебното въодушевление против платформи като
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР