Американската компания Дженерал Електрик проявява интерес към проекта за АЕЦ

...
Американската компания Дженерал Електрик проявява интерес към проекта за АЕЦ
Коментари Харесай

Дженерал Електрикс интерес към АЕЦ „Белене“


Американската компания " Дженерал Електрик " демонстрира интерес към плана за АЕЦ „ Белене “, оповестява в. „ 24 часа “, базирайки се на писмо на американската компания до Министерство на енергетиката. Компанията е подготвена да оказва помощ за обезпечаване на финансиране на плана, обезпечено от експортни кредитни организации, твърди изданието.

" Дженерал Електрик " съобщи интерес да взе участие в плана " Белене " като снабдител на съоръжение и евентуален инженер, прецизира " 24 часа ".
Компанията декларира, че може бъде снабдител на разнообразни пакети, в това число свързани с съоръжение на турбинна зала и на трансформатори.
От " Дженерал Електрик " показват подготвеност и за поддръжка при обезпечаване на финансиране, обезпечено от експортни кредитни организации. Компанията акцентира, че писмото следва да бъде обсъждано като писмо за желание и чака Министерството на енергетиката да даде детайлности по плана.

Припомняме, че за интереса на „ Дженерал Електрик “ като снабдител на съоръжение стана ясно още през лятото, само че тогава бе конкретизирано, че този интерес не значи стратегическа инвестиция. Новото в тази ситуация е, че в този момент компанията показват подготвеност за поддръжка ри обезпечаване на финансиране.

Изданието напомня, че Министерството на енергетиката е готово с процедурата за избор на стратегически вложител, която ще премине през девет стадия. Както е известно тя бе оповестена в детайли от министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Очаква тя да започва при започване на 2019 година Покана за присъединяване в процедурата ще бъде изпратена до всички евентуални вложители, които досега са декларирали публично интерес за присъединяване в реализацията на плана АЕЦ " Белене ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР