Американската компания Boeing представи днес пред медиите и експерти промените

...
Американската компания Boeing представи днес пред медиите и експерти промените
Коментари Харесай

Boeing представи промените в модела 737 МАКС

Американската компания Boeing показа през днешния ден пред медиите и специалисти измененията в своите самолети 737 МАКС, в опит да възвърне доверието след две самолетни произшествия, при които починаха общо 346 души, съобщи Франс прес.

На конференция в град Рентън, щата Вашингтон, представител на компанията даде обещание тя да направи всичко, с цел да не се случват в никакъв случай повече сходни произшествия.

Промените дават на водачите повече благоприятни условия да заобиколят системата за надзор на полетите, упреквана за разбиването на самолети на индонезийската самолетна компания Lion AIr и на Етиопските авиолинии надлежно през октомври предходната година и по-рано този месец. Освен това ще бъде усъвършенствано образованието на екипажите, с цел да познават по-добре метода на действието на системата.

Първоначалният вид на системата е бил подложен на стотици часове разбори и проби и утвърден от Федералното авиационно ръководство на Съединени американски щати, подчертаха от компанията.

Прилики при двете авиокатастрофи сложиха под подозрение работата на ръководството.За внасяне на измененията в системите на самолетите ще бъде нужен единствено един час, споделиха специалистите на компанията.

Освен това всички самолети от линията 737 МАКС ще бъдат оборудвани гратис със светлинен сигнал, предупреждаващ за неизправности в системата за надзор на полетите. Досега това беше спомагателна екстра, която се инсталираше против възнаграждение.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР