Американската компания Boeing планира да пише на самолетните превозвачи как

...
Американската компания Boeing планира да пише на самолетните превозвачи как
Коментари Харесай

Boeing с препоръки как да се преодоляват грешки със самолет 737 Max

Американската компания Boeing възнамерява да написа на самолетните превозвачи по какъв начин да преодоляват неточности при боравенето с принадлежности на новия им аероплан 737 MAX, които могат да доведат до рухване на самолета, оповестяват " Ройтерс " и " Гардиън ".

Съветите се основават на предварителна информация, събрана по време на следствието на самолета на индонезийската компания Lion Air, който през предходната седмица катастрофира в Яванско море, разгласи източник пред " Ройтерс ".

Загинаха всички 189 души на борда.

" Уолстрийт джърнъл " написа, че Федералното ръководство на гражданската авиация на Съединени американски щати също има намерение да насочи предизвестия по отношение на софтуера за ръководство на самолета. Съветът с ограниченията ще бъде наложителен за всички американски превозвачи, употребяващи версията 737 Max 8.

Експерти разясняват, че бележката на Boeing може да бъде за " ъгъла на офанзива " на крилото по отношение на въздушния поток - мярка, която демонстрира дали има възможност самолетът да изпадне в положение на stall - aеродинамично " провисване " ( няма задоволително въздушна двигателна сила под крилата на самолета поради огромен ъгъл или поради ниска скорост).

Индонезийските проверяващи оповестиха в понеделник, че е имало проблем с знака за въздушната скорост на последните четири полета на падналия аероплан.

Информацията за рекомендациите беше обявена първо от " Блумбърг ". Бюлетинът до самолетните компании ще предизвестява водачите да следват процедури за разрешаване на казуса.

Компаниите към момента не са получили бюлетина. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР