Американската компания Boeing е използвала връзки и влияние с цел

...
Американската компания Boeing е използвала връзки и влияние с цел
Коментари Харесай

Компанията Boeing е изразходвала само през миналата година 15 млн. долара за лобиране на интересите според Washington Post


Американската компания Boeing е употребила връзки и въздействие за понижаване на държавния контрол върху активността и приемане на по-големи права. Компанията Boeing е изразходвала единствено през предходната година 15 млн. $ за лобиране на ползите си в Конгреса, във Федералната организация за гражданска авиация (FAA) и в други федерални организации, оповестява Washington Post.

Компанията е наела външни лобисти, с цел да придвижат въпроса с делегирането на надзора. До огромна степен, с помощта на това четири седмици преди конфликта на Lion Air през октомври Конгресът е приел „ едвам забележими “ разпореждания, които обаче са обезпечили на производителите на самолетите Boeing още по-голяма власт, демонстрирайки въздействието на компанията във Вашингтон, излиза наяве от обявата. Това е била още една победа в дълготраен проект за високоефективната компания Boeing във връзка с делегирането на отговорности на Федералната авиационна администрация за сигурността на фирмите излиза наяве от обявата. Уточнява се, че тези положения са част от по-широк законопроект за финансиране на FAA, подписан от президента Тръмп през октомври. Според този закон, частните компании могат да повлияят на разпоредбите, в които разказват ролята на FAA при одобряването на планове. Чрез закона се основава „ съвещателен комитет “ с представители на промишлеността, които обаче дефинират индикаторите, които FAA би трябвало „ да ползва и следи “.

Boeing-737 MAX 8 на индонезийската компания Lion Air падна в морето скоро след излитането от летището в Джакарта. Загинаха всички 189 души, намиращи се на борда.

Boeing-737 MAX 8 на самолетната компания Ethiopian Airlines, изпълняваща полет от Адис Абеба в Найроби претърпя злополука на 10 март тази година, в която починаха 157 души.

В резултат доста страни в света не разрешиха полетите на самолети от този вид във въздушното си пространство, а самолетните компании се отхвърлиха от потреблението им, като анулираха направените преди този момент поръчки.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР