Американската компания Apple ще изисква от служителите си, работещи в

...
Американската компания Apple ще изисква от служителите си, работещи в
Коментари Харесай

Apple задължава служителите си да си направят бустерна доза

Американската компания Apple ще изисква от чиновниците си, работещи в офиси и магазини, да се подложат на бустерна ваксина против ковид от 15 февруари. Това заяви в събота интернет порталът Verge, базирайки се на писмо, изпратено до чиновници на компанията.
„ Поради намаляващата успеваемост на първите имунизации против ковид и появяването на мощно заразни варианти като Oмикрон, бустерната доза към този момент е наложителна за чиновниците “, се споделя в писмото.

Служителите ще имат четири седмици, с цел да се реваксинират от 15 февруари, се споделя в писмото. Ако не желаят да се имунизират, чиновниците ще бъдат принудени да си вършат ежедневни проби, с цел да отидат на работните си места в магазините на корпорацията, магазините на партньорските компании или офисите на Apple.

Неваксинирани чиновници или чиновници, които към момента не са показали доказателство за имунизация, ще би трябвало да дават негативен резултат от бърз тест всеки ден преди работа. Мярката влиза в действие от 24 януари.

По-рано Bloomberg заяви, че Apple е отсрочила за неопределен срок връщането на чиновниците си на работа в офисите. Първоначално беше планувано служащите да възобновят работата си в офисите на компанията от 1 февруари 2022 година Нова дата за завършек на хоумофисите към момента не се оповестява.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР