Американската Камара на представителите прие закон, с който се проправя

...
Американската Камара на представителите прие закон, с който се проправя
Коментари Харесай

Камарата на представителите в САЩ бетонира гей браковете

Американската Камара на представителите одобри закон, с който се проправя път към легализиране на равенството при браковете. Законопроектът ще изисква признание на бракове във всеки щат, стига те да са годни в щата, в който са подписани.

Така ще размени закон от 1996 година, който дефинира браковете като съюз сред мъж и жена.

В Съединени американски щати еднополовите бракове и тези сред разнообразни раси сега са легални след решение на Върховния съд, само че демократи показаха опасения, че тези права са под опасност.

Притесненията на демократите породиха откакто предишния месец Върховният съд анулира националната отбрана за правото на аборт.

Тогава Клерънс Томас, един от съдиите, повдигна въпроса за допустимо преосмисляне и на достъпа до контрацептиви и еднополовите бракове – тематики, които както " Вашингтон пост " показва, доста американци считат за към този момент решени. Томас не сложи под въпрос междурасовите бракове, само че демократите считат, че и те могат да са под опасност.

Томас насочи този въпрос в мнението си при анулацията на правото на аборт от Върховния съд предишния месец.

Републиканци, които са срещу, упрекнаха демократите в експлоатиране на страха като подчертаха, че съгласно тях Върховният съд в никакъв случай няма да анулира решенията си за тъждество на браковете. За тези републиканци - демократите просто целят да делегитимират Върховния съд.

От Белия дом приветстваха гласуването като показаха, че подобен закон “би укрепил гражданските права и би подсигурил обещанието за тъждество да не бъде отказано на фамилии из цялата страна ".

Към момента не е ясно по кое време мярката ще бъде подложена на избор в Сената и дали задоволително републиканци там биха я подкрепили, с цел да се трансформира в закон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР