Американската инвестиционна компания Fenway Sports Group (FSG), която притежава английския

...
Американската инвестиционна компания Fenway Sports Group (FSG), която притежава английския
Коментари Харесай

Собственикът на Ливърпул обмисля продажба на клуба

Американската капиталова компания Fenway Sports Group (FSG), която има британския футболен клуб Ливърпул преглежда вид за продажбата на тима, заяви порталът

Според източника притежателите на клуба са подготвили цялостна презентация за евентуални купувачи. Към момента обаче няма информация за вероятни претенденти и сума на договорката.

„ Напоследък имаше редица промени в собствеността и клюки за промени в собствеността на клубове от британската Висша лига, по отношение на които постоянно ни питат за статута на FSG като притежател на Ливърпул. Компанията постоянно е получавала предложения от трети страни, заинтригувани да станат акционери в " Ливърпул ", се споделя в публично изказване на FSG за The Athletic. " Организацията остава изцяло ангажирана с триумфа на Ливърпул както на терена, по този начин и отвън него, “ се споделя още в него.

По-рано от FSG на няколко пъти излизаха с коментар, че при " верните условия ще обмислим присъединяване на нови акционери, в случай че това дава отговор на ползите на футболен клуб " Ливърпул.

Основателят на компанията Джон Хенри закупи Ливърпул през 2010 година През това време клубът завоюва два пъти Купата на британската лига (2012, 2022) и един път завоюва Шампионската лига (2019), Висшата лига (2020), ФА Къп (2022) и Националната суперкупа (2022).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР