Американската инвестиционна банка JPMorgan прогнозира, че цената на основната криптовалута

...
Американската инвестиционна банка JPMorgan прогнозира, че цената на основната криптовалута
Коментари Харесай

JPMorgan прогнозира цена на биткойн от 146 000 долара

Американската капиталова банка JPMorgan предвижда, че цената на главната криптовалута биткойн може да доближи 146 000 $, съобщи CNBC. Тази цена ще се извърши в дълготраен проект, защото виртуалната валута към този момент се възприема като опция на златото за предпазване на положение.

За да се извърши тази прогноза обаче огромната волатилност – т.е. внезапните промени – в цената на биткойна би трябвало доста да се " успокои ", с цел да могат огромни институционални вложители да трансферират част от ръководените от тях активи в електронната валута. Например цената на биткойн се намали при започване на тази седмица от 34 000 на 30 000 $ единствено в границите на 1-2 дни, след което още веднъж се изстреля нагоре. Подобни придвижвания от порядъка на 10% от цената в границите на по-малко от седмица са нормални за пазара на криптовалути, само че не са привлекателни за огромните финансови корпорации.

Към момента спестяванията в злато възлизат на 2,7 трлн. $. В същото време общата стойност на всички биткойни е 640 милиарда $, т.е. над 4 пъти по-малко, в което се крие огромният капацитет на виртуалната валута, се споделя в разбора на банката.

В последните 24 часа цената на биткойн се повиши с нови 11% и се чака в скоро време да доближи нова граница и стойността му да надвиши 35 000 $., по-малко от седмица откакто цената му за  първи път се  увеличи над 30 000 $.

Според JPMorgan „ няма съвсем никакво подозрение, че нарасналият интерес от страна на институционалните вложители е главната разлика сред повишаването му през 2017 година и това, което се случва сега “. Както е известно в края на 2017 година, откакто бяха оповестени първите публични финансови принадлежности – фючърси върху цената на биткойн на две американски тържища – цената на биткойн се изстреля до 20 000 $. В рамките на първите 3-4 месеца от 2018 година обаче стана ясно, че ползата към фючърсите е доста по-малък от упования, заради което стойността на виртуалната валута се срина до към 3500 $.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР